fredag den 21. juli 2017

Veslárske srdce už zase bije. Mal skončiť, vyhral primátorky

Radosťou z výhry sa zadúšal všetci, ale zdalo sa, že tento vysoký chlapík jasal zo všetkých najviac. Nováčika by ste vo víťaznej lodi nenašli, preto do vody leteli Matyáš Klang, ktorý výhrou ozdobil oslavu svojich narodenín, a Oldřich Hejdušek, nestarnúci kormidelník. Do vody je hádzal aj on, Jakub Podrazil, jedna z nádejí českého veslovanie.

"Padol návrh, že tam naskáču všetci, ale zostalo u tej dvojice," rozprával 23-ročný odchovanec pražského Blesku. "Matyáš bol jasný, a Olda? Keď povedal, že nekončí a pôjde ešte za rok, aby sa pokúsil navŕšiť svoje Primátorská víťazstvo na 25, tak nebolo čo riešiť.Prvýkrát tu vyhral v roku 1978, to je úctyhodná kariéra, "zložil poklonu 57leté legende, trénerovi juniorov Dukly.

Týždeň pred primátorka spolu s Lukášom Helešic na dvojke" bez "potešili veslárske duša štvrtým miestom sport stavky z majstrovstiev Európy v Poznani.

"Škoda že Lukáš teraz zo zostavy vypadol a nahradil ho skúsený David Jirka, ktorý vyhral primátorky po ôsmykrát. Lukáš je ale v mužoch prvým rokom a ešte sa dočká. Za dva týždne chceme vo Varese potvrdiť, že štvrté miesto z Poznane nebola náhoda, "je odhodlaný Podrazil.

Na minuloročných majstrovstvách sveta v stavkove bonusy Amsterdame pretekal na štvorke" bez "a tesne pred opravnú jazdou ho prepadla slabosť, rozbúchalo sa mu srdce a tep vyletel nahor.Po pretekoch zo seba nedostal slovo.

"Spomenul som si na to v zime, keď mi pri vyšetrení EKG našli na srdci nejaké závažné nezrovnalosti. Pani doktorka na Dukle mi povedala stop, sveslováním je zrejme koniec. A le ja som bol neposlušný pacient - trénoval som ďalej, aj keď len voľne. Trénujte naplno, keď máte strach…"

Neistota trvala takmer štyri mesiace, otec už mu zháňal zamestnanie. "Vieš dobre po anglicky, uplatníš sa vzahraničním obchodu," poradil.

Bolo to podozrenie na zápal srdcového svalu, prežil si krušné obdobie. Sotva sa v októbri dali dohromady s Lukášom a tešili sa, že im to pofrčia, tak spadol do bažín.Na Dukle sme sa tým trápili všetci, ale stále sme verili, "vykreslil tréner Petr Blecha.


Tri týždne pred európskym šampionátom dali lekári "podrážky", ako znie jeho veslárska prezývka, zelenú: "Srdce máš poriadku!"

O nečakanom štvrtom mieste z Poznane už reč bola. "Tam sa chalani pochlapili," povedal Blcha.

Nádejný veslári, v sedemnástich str ieborný v Párovce na MS juniorov 2009, už spriada ďalšie plány. "Viem, že sa s Lukášom môžeme zlepšovať. Stále si pripadáme, že pedál od plynu sa dá zošliapnuť ešte viac, "povedal Podrazil v cieli primátorek.

stavkovanie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar