fredag den 14. april 2017

Mraky zhromaždiť čo Kenya obáva slnečný svit dni sú zrátané pre jeho atletiku

Keď Keni športovci na špičke svetového šampionátu medailu tabuľku prvýkrát vo svojej histórii v auguste boli serenaded prezidentom krajiny, Uhuru Kenyatta. "V mene zbožňujúcim a vďačného národa a mojej vlády blahoželám náš atletický tím pre odvážne ísť von, podrobovať statočne a návrate domov v triumfu," povedal. Vtedy tam bola pýcha. Teraz je tu strach.

Existujú obavy, pretože minulý týždeň predseda Kenský olympijský výbor, Kipchoge Keino, varoval, že Svetová antidopingová agentúra bola "vážne zvažuje" zákaz Keni od dráhy a polia na štyri roky. Je to z dôvodu korupcie obvinení významných osobností v atletike Keni.Je to preto, že táto kraji na dawdled a oneskorené zavádzanie riadnych antidopingová opatrení. Je to preto, že tak nejako forenznej integrity skenovanie vnútené Rusku atletiku doteraz mohli byť nútený na Keni.

Colm O'Connell, tréner David Lekuta Rudisha, vydané tupý varovanie v pondelok. "Ak Keňa chce skutočne presunúť do olympijských hier s čistým svedomím a globálne dôveryhodnosť, potom lepšie testovanie a monitorovanie našich športovcov má byť zavedený okamžite," povedal. "Ak sa tento scenár bude ťahať až do Ria, potom samozrejme oblak bude visieť cez Rio rovnako." Nemôžeme len tak zavolať čas na statočné antidopingovými informátorov | Sean Ingle Viac

Keni problémy sa líši od Ruska.To by malo byť zdôraznené. Tí, ktorí majú dôverné vedomosti o krajine sa smiať na návrhy systémového dopingu sponzorovaného štátom. Ale kombinácia bezohľadných agentov a lekárov a športovcov, ktorí dúfajú o lepší život, je nebezpe� �ne silná: približne 35 športovcov bolo od roku 2012 testovaných pozitívne a Guardian chápe, že sa očakáva viac.

Ani drogy nie sú jediným problémom v Keni Šport. Korupcia je príliš a víkendy odhalili Sunday Times, že detektívi spochybnili troch najvýznamnejších predstaviteľov Atletiky v Keni, ktorí tvrdili, že v Nike sa dostali okolo 700 000 dolárov (Isaiah Kiplagat, predseda atletiky Keni, viceprezidentka Prezident David Okeyo a Joseph Kinyua, bývalý pokladník.Okey, ktorý sedí na Medzinárodnej asociácie 26-person vládnucej rady atletike federácie, poprel obvinenia, ktoré mu požadované boli vykonané nespokojný bývalý zamestnanec. Facebook Twitter Pinterest Russian Federation hovorí Athletics doping je univerzálny problém - Video

"Uvedená zmluva bola nad palubu a bol vykonaný čestne," povedal Sports News Arena v Keni. "Nebolo sprenevery finančných prostriedkov, keď generálny tajomník [Okey v tej dobe], ako tvrdí vôbec.Tieto prostriedky budú účtované podľa atletických Keni a schválená valným zhromaždením prešla procesu auditu. "

The Guardian videl e-mail od Matthews Kiprono Kiptum, bývalý štatistík u atletického Keni, ktorá bol poslaný do významných osobností na Nike, rovnako ako Kiplagat, Okey a Kinyua v roku 2012 žiadať o "pochybné / nepravidelné rokovania atletiky Keni" na objasnenie.V Kiptum v e-maile sa tiež pýta, Nike, aby "bezodkladne potvrdiť", prečo sa oplatí na honorár poplatok vo výške $ 100,000 do troch členov AK v rámci policajného vyšetrovania a kto by mal byť príjemcom $ 500,000 "poplatok záväzku".

Avšak, hovorí k Sports News Arena, Kiplagat zachovaná platbu bolo jasne podrobne v zmluve o Nike / AK čo bolo zjednodušenie poplatok pre svojich úradníkov. "Platba honorárov bol jednoducho peniaze, ktoré AK úradníci používajú na zabezpečenie leteniek a ubytovanie na niektoré udalosti a šampio nátov ako sú Diamantovej ligy," povedal. "Keby to bolo pochybné platba by nemala byť uvedená v zmluve."

Kiplagat tvrdil Kiptum bol vyhodený po tom, čo Athletics Kenya zistil, že bol tajne splnomocnený zástupca pretekárov.The Guardian nemohol dosiahnuť Kiptum pre komentár.

V vyhlásení Nike oznámila, že jej "očakávania a porozumenie našej sponzorské zmluvy s atletickú Keni vždy bolo, že tieto finančné prostriedky majú byť použité pre uľahčenie, podporu a servis tímy a športovci.

"sme spolupracuje s miestnymi úradmi v ich vyšetrovanie," dodal. "Nike podniká čestne a očakáva, že naši partneri urobili to isté."

Predné Kenya športový novinár Evelyn Watta pripúšťa, že je nejaký strach v Keni o svojich športovcov, ktoré môžu byť zakázané z Ria ak jej federácie nedáva ' t dostať jeho konať spoločne. "Každý deň je kenský atlét vyhral peniaze niekde vo svete," povedala Guardianu. "T akže ak Keni bol zakázaný ju zabije ekonomiku miestach, ako sú Eldoret a Iten.

" Ľudia si tiež myslia, OK, čo príde nabudúce?Už zabudli úspech majstrovstiev sveta. Namiesto toho ide o doping a korupciu. To sa dotýka surového nervu a AK musí konať rýchlejšie. Na pozitívnej strane sa kenská vláda zapája a zriadená Kenská antidopingová agentúra je vítaným vývojom. Ale je potrebné urobiť oveľa viac. "Top Kenský úradník vyšetril údajné zbavenie finančných prostriedkov Čítajte viac


Ingen kommentarer:

Send en kommentar