tirsdag den 11. april 2017

Komentáre Graham Cornes 'na ženskom AFL sú banálne a deprimujúce

"Možno to bolo oblečenie," Cornes napísal v Adelaide inzerentom. "Nosili Foot prepojky a šortky chlapčenské. Nijako zvlášť lichotivé. "On pokračoval písať," na rozdiel od tých pár, ktorí naozaj vyzeralo futbalistov, väčšina z nich vyzerali ako dievčatá hrajú futbal. Prsia a všetko. "

Reakcia na Cornes 'kuse bola doteraz obmedzená na sociálnych médiách alebo non-bežných publikácií, ako sú dievčatá sa hrajú Foot blog, kde Matt Marsden pripomenul Cornes, že ženy" môže v skutočnosti hre foot. Prsia a všetko ".Skutočnosť, že nebolo nič z Cornes 'kusu v médiách hlavného prúdu hovorí niečo o tiché prijatí týchto šovinistické postoje voči športu žie n z tých, ktorí, rovnako ako Cornes, by mal vedieť lepšie.

V skutočnosti, komentáre, ako sú tieto nie sú nič neobvyklé pre ženy, ktoré hrajú elity "mužské" športy. Pravdou je, že ženy, ktoré hrajú na najvyššej úrovni sa neustále stretávajú s dôrazom na nič iné ako na svoje zručnosti.Len sa opýtajte Eugenie Bouchard, profesionálny tenista, ktorý sa stal prvým kanadským žena dosiahnuť semifinále Australian Open v januári 2014. "Keby som mohol chodiť nikoho vo svete športu, filmov…koho by si si rande?" prišiel na otázku bezprostredne po svojom historickom štvrťfinálovom víťazstve. AFL: päť vecí sme sa naučili od kruhového 21 | Kathryn Kernohan Viac

Ako Betclic-Bonus zadarmo spoločnosť sme sa jednoducho nemôže dostať cez myšlienku, že jediná vec, zaujímavé ženy, ktoré hrajú šport, je to, čo máte na sebe, pre koho chodiť a ako kuriózne je, � �e si myslia, môžu sa blíži ich mužské náprotivky.A to napriek tomu, že minulý týždeň výstavu hra bola hraná s druhom atmosférou, ktorá bola chýba z mužskej hre, ktorá má tento rok bol obvinený z škaredosti uprostred vzrastajúcej dopravné zápchy a obrannú taktiku.

Ženský hra tiež priťahoval čísla na obale, ale iba z dôvodu divokosťou v súťaži, ktorá opustila ani jeden člen okúzľujúcim davu pochybnosti o ich hladu. Cornes 'odpoveď na toto si uvedomiť, že 44 žien, ktoré minulý týždeň vybehol na ihrisko Etihad Stadium, boli dobré - pre dievčatá'.

Toto je ďalšie bežné komentár, pokiaľ ide o športe žien. Väčšina ľudí - muži i ženy - verí, že ženy sú zo svojej podstaty menej schopné ako muži na športové súťaže.Táto viera však nerieši niektoré významné štrukturálne problémy pre dámske šport, ktorý prijíma almužnu sponzoringu, podpory a pokrytie v porovnaní s pánskou šp ortu. Oft-držal postoj je, že ženský šport je nepredajný a že žiadne peniaze vynaložené na to je charita bez nádeje na návrat. Národné televízne publikum 501,000 za minulý týždeň v ženskom hre letí tvárou v tvár takejto logike.

Rovnako tak aj skutočnosť, že títo hráči sú tak dobré, "pre dievčatá". Drvivá väčšina žien, ktorí hrali v exhibičné stretnutie minulý víkend plného pracovného času a trénovať v priemere za pár hodín týždenne.Oni tiež často rozdeliť svoj čas medzi niekoľko športov, s minulú nedeľu hra s bývalým Matildas brankára Brianna Davey a Victorian stav hráč kriketu Emma Kearney. Na rozdiel od svojich mužských náprotivkov, málokedy si vybrať len jeden šport, pretože tam nie je žiadny kariérny postup v ňom

Čo ma privádza k Cornes 'jedného slušného bod -., Že v prípade, že AFL je vážne národnej lige pre ženy v 2017 potom musí najprv investovať do športu a mie stnej úrovni spoločenstvá žien.


Dámska AFL futbal je najrýchlejšie rastúcou šport, v Austrálii, ale mnohé z dievčat, ktoré sa podieľajú na tom vypadne ako tínedžeri v dôsledku štrukturálnych prekážok, s ktorými sa stretávajú.Ženy potrebujú vyrásť podozrenie, že majú možnosť kariéry v športe - najmä tradične dominujú muži, konkurenčné tímové športy ako AFL futbalu. Táto viera príde len vtedy, keď sú finančne podporované, ich zranenia vedú a ich snahu brať vážne s príslušnými mentorovania a sponzorských aktivít.

Našťastie nie každý je tak pozadu ako Cornes. AFL asociácie hráčov šéf Paul Marsh chce zahrnúť ženy do definície AFL hráčov tak, aby boli hradené z posledného rekordného kolektívnej zmluvy vyjednávanie. Tento krok je široko podporovaný mužských AFL hrá čmi.Boli to vyústiť by bolo monumentálne krok smerom k ženám AFL hráči dostávajú minimálny štandard zaobchádzania a podporovať, že mužskí hráči robia.

Až potom by som uvítal Cornes 'posúdenie talentu týchto športovkýň. Možno, že potom budeme mať kultúru, ktorá lieči ženské hre sa nikde v blízkosti úctou vyhradenej pre pánsku AFL. Ako to stojí máme dlhú cestu. Minulú nedeľu ženská hra bol znížený o 90 sekúnd krátke, pretože mal "preč v čase" a ženy potrebné robiť cestu pre mužov prichádzajúce na zem.Buldoci, ktorí boli koncové celý zápas, boli uprostred žeravého návrate a štyri body od svojho prvého víťazstva nad historicky dominantným tímom Melbourne.Keď siréna o 18:30 náhly koniec pohlcujúce predstavenie sa stretla s zmätok a ticho medzi davu.

Jednou z najviac skľučujúca vecí komentárov Cornes 'je to, že prichádza v čase, keď sa AFL tak zúfalo potrebuje - a snažia sa - z meniť svoj postoj k ženám širšie, pretože v oblasti športu histórie vážny obvinenia zo sexuálneho napadnutia a všeobecnejšie kultúre šovinizmu

Cornes -. a likes Sam Newman - môže sa stať, dinosaury, ale ich pripomienky a skutočnosť, že redaktori zverejniť nich hovorí samé za seba pre to, ako sa hra si myslí, a zaobchádza so ženami.S takým uchopenie cez verejné psychiku to sexistický kultúra môže byť neuveriteľne škodlivé pre postojov voči ženám širšie.

Možno len dúfať, že to ďalšia generácia AFL futbalistov bude aj naďalej podporovať nielen žien hru, ale posuny v kultúre AFL a jeho prístupe k ženám.

Betclic-Vyzdvihnúť bonus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar