tirsdag den 11. april 2017

Dvakrát po sebe v Lige majstrov? Sen, hovorí gólman Bravo

Real Sociedad stále bojuje o európske poháre. S nimi má už po tejto sezóne skúsenosti a napriek tomu, že sa mu nepodarilo postúpiť zo základných skupín Ligy majstrov po prehre s Bayerom Leverkusen, rád by si túto možnosť zopakoval. Aspoň v to dúfa brankár Claudio Bravo, ktorý chce so svojimi spoluhráčmi naďalej bojovať o vysnívané priečky.
Tomuto cieľu je Real Sociedad stále bližšie, čo dokázal aj v poslednom ligovom zápolení. V ňom narazil na Valenciu, ktorá sa tiež chce vrátiť do elitnej klubovej súťaže. Priamy súboj o poháre zvládol domáci Real Sociedad lepšie a vďaka bránke Agirretxeho po hodine hry sa mohol radovať z cenných troch bodov.Vďaka nim sa dostal na piatu priečku a má teraz náskok jedného bodu na Villarreal. Výhra zo štadióna Anoeta je pre domáce veľkým úspechom a stimulom do ďalších bojov.
Aspoň sa v tom zmysle vyjadril brankár Claudio Bravo, ktorý dlhodobo patrí me dzi opory svojho celku. Čílsky reprezentant si pripísal už 34 štartov v sezóne a dúfa, že aj v tej nasledujúcej bude jeho tím figurovať na súpiske pre európske poháre. "Keď vidím, čo sa stávalo v minulých týždňoch, musím povedať, že výhra prišla v pravý čas. Chceli sme vyhrať a to sa nám podarilo. Tri body pre nás majú veľkú cenu, pretože sme porazili rivala a zároveň nás to urobilo ešte silnejším.Valencia s nami bojuje o postavenie v lige a je dobre, že sme tento duel zvládli tak dobre. "
" Presne toto sme potrebovali - vyhrať kľúčový zápas a posunúť sa vpred. Niekoľko zápasov som z najrôznejších dôvodov nemohol odohrať, a keď potom nastúpite, vždy sa cítite trochu divne. To bol samozrejme aj môj prípad, ale teraz už som znovu plne pripravený. Mali sme samozrejme aj šťastie v tom zápase, to nespochybňujem. Ale každý musí uznať, že my sme z hry mali viac a darilo sa nám vystaviť sú pera tlaku, " uvedomuje si brankár Bravo.
" Niekoľko akcií bolo veľmi podarených a hovorím napríklad o tej , z ktorej dal Agirretxe rozhodujúci gól.Tohle o našom tíme veľa vypovedá, pretože to ukazuje na našu túžbu nielen vyhrávať, ale tiež sa prezentovať ofenzívnym poňatím a baviť fanúšikov futbalom. Keď potom vďaka tomu bojujete o európske poháre, celá vec je ešte atraktívnejší. Keď sa obzriete do histórie, tak zistíte, že Real Sociedad sa do Európy nedostal v dvoch sezónach po sebe už dlhých tridsať rokov! Bolo by úžasné, keby sa nám to teraz podarilo. Som nadšený z tejto možnosti a tiež z toho, že som súčasťou tak skvelého tímu, " hrdo dodáva čílsky brankár.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar